fbpx
Україна

В Україні буде створено Нобельський національний природний парк

В Рівненській області буде створено Нобельський національний природний парк. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба Уряду.

«У нинішні непрості часи створення нового природного парку, повірте, величезний здобуток. Всі ці рішення – результат десятирічної роботи сотні природоохоронців, екологів, науковців, громадських активістів. Створення парку дасть можливість зберегти і відтворити унікальні природні комплекси Західного Полісся. Він буде межувати із двома об’єктами ПЗФ – НПП «Прип’ять-Стохід» та Рівненським природним заповідником. Таке сусідство лише сприятиме розвитку екологічного туризму в Україні та збереженню унікальної для цього регіону флори і фауни. Новий парк охопить цінні природоохоронні, наукові та рекреаційні ділянки та створить можливість для працевлаштування місцевого населення», – зазначив він.

Читайте також:  Життя та смерть полковника "Карпатської Січі" Михайла Колодзінського

За його словами, до території національного парку буде включено 25318,81 га земель державної власності, які надані природному парку в постійне користування. Парк буде розташований в Зарічненському районі Рівненської області.

 

Читайте також: