fbpx
Події Політика Україна

МЗС України висловило протест через арешти в окупованому Криму

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із незаконними обшуками помешкань та судовими переслідуваннями громадян України Зареми Куламетової, Ріани Куламетової, Зеккія Куламетова та Марлена Мустафаєва в тимчасово окупованому Росією Криму. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

«Як привід було використано поширення у соціальних мережах символіки організації «Хізб ут-Тахрір» у 2014 році. У підсумку, 4 вересня Зеккій Куламетов та Марлен Мустафаєв були заарештовані на 15 та 12 діб відповідно, а Заремі та Ріані Куламетовим було призначено штраф.  Поряд з юридичною нікчемністю подібних рішень окупаційних «судів», привертаємо увагу міжнародного співтовариства до подальшого посилення практики репресій та залякувань громадян України, що мешкають на тимчасово окупованих Росією територіях», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

МЗС України закликало посилити тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму та звільнення незаконно утримуваних громадян України.

Читайте також: