fbpx
Україна

Кабмін України підтримав важливий законопроект

Кабінет міністрів  України розглянув та підтримав розроблений Мінприроди законопроект «Про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази», який створює передумови для зменшення споживання та виведення з обігу цих речовин. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зазначив, що законопроект розроблено на виконання Україною міжнародних зобов’язань, зокрема, Монреальського протоколу та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте також:  Всі релігійні громади Закарпаття відсвяткували День Карпатської України, крім УПЦ мп

«Україна не виробляє озоноруйнівні речовини, але активно імпортує їх із-за кордону. Тривалий час у нас було відсутнє належне законодавство, яке б врегульовувало імпорт та споживання цих речовин. Відповідне рішення щодо необхідності законодавчого врегулювання Україною цього питання було прийнято Озоновим Секретаріатом ООН ще в 2012 році», – заявив він.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

Йдеться про так звані контрольовані речовини, зокрема, холодоагенти, які застосовуються для охолодження і кондиціонування повітря, спінювачі, розчинники та охолоджувачі, які використовуються у виробництві будівельних матеріалів, оборонній промисловості, авіації, на медичних та залізничних об’єктах, в автомобільній промисловості тощо.

Читайте також: