fbpx
Політика

Росія боїться сильної України, яку підтримують віддані союзники, – Порошенко

Порошенко

Розвиток та підвищення ефективності співпраці України з міжнародними партнерами у військово-технічній сфері має стати одним із головних пріоритетів для українських дипломатів. Про це повідомив український президент Петро Порошенко на 13-й нараді керівників закордонних дипломатичних установ України.

«Я не можу уявити кращого доказу солідарності з Україною, як присутність прапорів наших партнерів на параді в Києві з нагоди Дня незалежності. Адже Росія боїться сильної України, яку підтримують віддані союзники», – цитує його слова прес-служба.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Порошенко додав, що отримання, в тому числі й придбання, оборонної зброї та тих її компонентів, які поки що не навчились виробляти в Україні, є дуже важливими.

«Але не менш важливо і те, що український військово-промисловий комплекс вже сьогодні може запропонувати нашим партнерам сучасні зразки високоточної зброї, повністю виробленої в Україні. Бо Росія ж не тільки перекрила для нас, через ембарго закрила для нас весь свій ринок, і з 33% до 9% впала частка Росії у нашій зовнішній торгівлі. Була повністю закрита вся співпраця з першого дня чи, навіть, ще до агресії. І для мене це надзвичайно важливо, що титанічними зусиллями наша промисловість, зробила ті зразки, частину з яких ви бачили на святковому Параді військ», – зазначив президент.

Читайте також: