fbpx
Політика

Чеські депутати незаконно відвідали Крим

Депутат Європарламенту Яромир Коглічек і сенатор Ярослав Доубрава незаконно відвідали окупований Російською Федерацією Крим. Про це повідомляє посольство України в Чехії.

«Йдеться про черговий рецидив порушення українського законодавства з боку згаданих політиків, які, попри неодноразові попередження, продовжують грубо ігнорувати не лише українські закони, але й міжнародне право. Згаданим політикам було б не зайвим знати, що у резолюції № 68/262 від 27 березня 2014 Генеральна Асамблея ООН – організації, авторитет якої визнають навіть чеські комуністи – підтвердила суверенітет і територіальну цілісність України та закликала країни члени утриматися від дій, які б могли бути інтерпретовані як визнання зміни статусу українського Криму», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У зв’язку з цим, посольство висловило протест чеським депутатам.

У той же час відзначається, що переважна частина чеського політикуму, а також чеський уряд, однозначно стоять на позиціях підтримки територіальної цілісності України і засуджують російську агресію проти нашої держави, окупацію Москвою частини української території.

Читайте також: