fbpx
Україна

В Україні заборонили МАФи на територіях

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вводить норму щодо недопущення встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при будівництві, реконструкції чи капітальному ремонті вулиць і доріг. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, повідомляє прес-служба відомства.

Нові правила вступають в силу з 1 вересня 2018 року.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

«Пішохідні зони на те й називаються «пішохідними», тому що призначені для пішоходів, для їх зручності та комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски чи розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху по тротуарах та навіть може нести небезпеку для пішоходів. Тому у новому ДБН щодо вулиць і доріг ми чітко прописали, що при їх проектуванні в населених пунктах це не допускаєтьс», – зазначив Парцхаладзе.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Нові норми забороняють установку на тротуарах дорожніх огороджень і опор, рекламних конструкцій, торгових кіосків, павільйонів, наметів, приямків від люків і дощоприймачів, а також сходів та ґанків будинків.

Читайте також: