fbpx
Політика

Денисова закликала представників МКЧХ відвідати українських політв’язнів в РФ

Український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до голови регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Росії, Білорусі та Молдові Магне Барту з проханням відвідати українських політв’язнів, які перебувають в Російській Федерації. Про це вона написала в Facebook.

«Від учора намагаюсь зустрітися із керівництвом Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту. Сьогодні його помічник повідомила, що в нього, цитую, «дуже щільний графік і він не може зустрітися». На запитання, може тоді завтра, відповіли, що немає жодного віконця», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Денисова додала, що направила офіційного листа з проханням відвідати Олега Сенцова, Олександра Кольченко, Володимира Балуха, Станіслава Клиха і Олександра Шумкова.

«Я попросила його здійснити візити у пенітенціарні заклади, де вони відбувають покарання, аби перевірити стан їхнього здоров’я, а також сприяти організації моїх візитів до згаданих громадян України», – підкреслила вона

Читайте також: