fbpx
Україна

У громадському транспорті Києва проїзд подорожчає до 8 гривень

Вартість проїзду в громадському транспорті Києва виросте до 8 гривень. Про це повідомляється на сайті КМДА.

«Із 14 липня встановлюється новий тариф на проїзд у міському транспорті столиці. Пасажири, котрі користуються проїзними квитками на місяць та безконтактними картками, при їх поповненні сплачуватимуть за одну поїздку від 6,3 гривень. Тобто міська адміністрація встановлює максимально низьку вартість проїзду саме для киян, які користуються транспортом постійно, а 8 гривень сплачуватимуть пасажири, що користуються міським громадським транспортом інколи або гості столиці», – зазначив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

При цьому вартість проїзду в київському метро подорожчає на 1,3 гривні.

«Для постійних пасажирів вартість поїздки у метро підвищиться на 1 гривню 30 копійок у проїзних та на 1 гривню 50 копійок при поповненні картки метро на 50 поїздок, відносно сьогоднішньої вартості у 5 гривень. Усі пільги для соціально вразливих категорій населення, а таких у метрополітені 23, – збережено», – заявив начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

Відзначається, що дані заходи пов’язані зі зростанням тарифів на електроенергію, дизельне паливо, підняттям вартості шин і рівнем інфляції.

За словами Давтяна, на даний момент економічно обгрунтований тариф на перевезення одного пасажира, що враховує всі витрати, становить в метро – 8,27 грн, в наземному транспорті – 8,77 грн.

Читайте також: