fbpx
Україна

Рубан і Савченко відмовляються від дачі показань, – СБУ

рубан и савченко

Прес-центр Служби безпеки України повідомляє, що підозрювані в плануванні захоплення влади Володимир Рубан та Надія Савченко відмовляються від дачі показань слідству.

«Враховуючи великий суспільний інтерес до фігурантів вказаного кримінального провадження, слідчими СБ України під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури у стислі терміни проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на швидке, повне та неупереджене дослідження всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень, з’ясування ступеня участі та вини кожного співучасника.    Зокрема, проводяться допити підозрюваних за обставинами оголошеної їм підозри. На даний час фігуранти справи, користуючись своїми процесуальними правами, відмовляються від дачі показань слідству», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

Відзначається, що слідством серед іншого призначено та проводиться тринадцять експертних досліджень зброї, боєприпасів, вибухових речовин, відео- та аудіоматеріалів, виступів і публічних закликів, зокрема й комісійна судово-психологічна експертиза щодо перевірки правдивості показань Надії Савченко.

«Органами досудового розслідування та прокуратури з урахування складності кримінального провадження, обсягу та специфіки процесуальних дій у ньому, а також поведінки учасників кримінального провадження, планується закінчення досудового розслідування у розумні стислі терміни», – відзначили в СБУ.

Читайте також: