ОЗХЗ підтвердила висновки Великобританії по отруєнню Скрипаля та його дочки

Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила висновки Великобританії щодо ідентифікації токсичної речовини, якою отруїли екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

«Результати аналізу біомедичних зразків, проведеного лабораторіями, акредитованими ОЗХЗ, підтверджують висновки Великобританії про ідентифікацію токсичного хімічного агента, який використовувався в Солсбері і від якого постраждали три людини», – йдеться в звіті організації.

При цьому назва «Новачок» в доповіді не згадується.

Related Post

«Назва і структура ідентифікованого токсичної речовини містяться в повному обсязі в секретній доповіді секретаріату ОЗХЗ, доступному для держав-учасників», – підкреслили в ОЗХЗ.

Раніше прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей повідомила, що Росія відповідальна за отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Нагадаємо, на початку березня в Великобританії госпіталізували з серйозним отруєнням колишнього офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля. У 2004 році він був заарештований ФСБ за підозрою у співпраці з британською розвідкою. Сергій Скрипаль повністю визнав свою провину і в 2006 році був засуджений на 13 років ув’язнення за державну зраду. Але в 2010 році був помилуваний в рамках обміну шпигунами між Росією і США, і з тих пір живе у Великобританії.

Leave a Comment