fbpx
За кордоном

ОЗХЗ підтвердила висновки Великобританії по отруєнню Скрипаля та його дочки

Організація із заборони хімічної зброї

Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила висновки Великобританії щодо ідентифікації токсичної речовини, якою отруїли екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

«Результати аналізу біомедичних зразків, проведеного лабораторіями, акредитованими ОЗХЗ, підтверджують висновки Великобританії про ідентифікацію токсичного хімічного агента, який використовувався в Солсбері і від якого постраждали три людини», – йдеться в звіті організації.

При цьому назва «Новачок» в доповіді не згадується.

Читайте також:  В самарській області рф підірвали залізничний міст ― рух поїздів паралізовано, - ГУР

«Назва і структура ідентифікованого токсичної речовини містяться в повному обсязі в секретній доповіді секретаріату ОЗХЗ, доступному для держав-учасників», – підкреслили в ОЗХЗ.

Раніше прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей повідомила, що Росія відповідальна за отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Нагадаємо, на початку березня в Великобританії госпіталізували з серйозним отруєнням колишнього офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля. У 2004 році він був заарештований ФСБ за підозрою у співпраці з британською розвідкою. Сергій Скрипаль повністю визнав свою провину і в 2006 році був засуджений на 13 років ув’язнення за державну зраду. Але в 2010 році був помилуваний в рамках обміну шпигунами між Росією і США, і з тих пір живе у Великобританії.

Читайте також: