fbpx
За кордоном

Російські дипломати будуть вислані з 27 країн, – США

видворення російських дипломатів

Прес-секретар Держдепартаменту США Хезер Науерт заявила, що вже 27 країн і Організація Північноатлантичного договору (НАТО) ухвалили рішення вислати російських дипломатів.

«Разом з нашим оголошенням, ви бачили безпрецедентну хвилю аналогічних дій і видворення, скоєних іншими урядами, нашими глобальними партнерами і нашими союзниками», – цитує її слова сайт відомства.

В цілому, буде видворений 151 російський дипломат.

Науерт підкреслила, що Україна вирішила видворити 13 росіян, НАТО – 7, Франція, Німеччина, Польща, Канада – по 4, Литва, Чехія, Молдова – по 3, Нідерланди, Данія, Албанія, Італія, Іспанія, Австралія – ​​по 2, Румунія Естонія, Латвія, Хорватія, Швеція, Македонія, Норвегія, Угорщина, Фінляндія, Бельгія та Ірландія – по 1.

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

Нагадаємо, що США вишле 60 російських дипломатів, а Великобританія – 23.

Раніше прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей повідомила, що Росія відповідальна за отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Нагадаємо, на початку березня в Великобританії госпіталізували з серйозним отруєнням колишнього офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля. У 2004 році він був заарештований ФСБ за підозрою у співпраці з британською розвідкою. Сергій Скрипаль повністю визнав свою провину і в 2006 році був засуджений на 13 років ув’язнення за державну зраду. Але в 2010 році був помилуваний в рамках обміну шпигунами між Росією і США, і з тих пір живе у Великобританії.

Читайте також: