fbpx
Політика

Вимоги Угорщини за законом про освіту є маніпуляцією, – МЗС України

МЗС України

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар написав у себе в Twitter, що вимоги Угорщини за законом про освіту є маніпуляцією.

«Угорщина маніпулює, оскільки уряд України вже затвердив законопроект про продовження перехідного періоду до 2023 року, а Венеціанська комісія вказала, що і як удосконалити», – йдеться в повідомленні.

За словами Боднара, шкода, що бажання заробити голоси на виборах перемагає здорову логіку двосторонніх відносин.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Раніше глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна потребує від України внести зміни в закон про освіту і відкласти його реалізацію до 2023 року. В іншому випадку Угорщина блокуватиме важливі для України зустрічі на рівні Євросоюзу і НАТО.

Також він виступив проти розміщення в Берегово на Закарпатті батальйону українських військових чисельністю до однієї тисячі солдатів.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У свою чергу, Боднар заявив, що дане рішення грає на руку Росії, додавши, що «в обхід санкцій ЄС і НАТО, угорське Міноборони співпрацює з Росією у військово-технічній сфері, прикладом чого є контракти на ремонт і придбання військових вертольотів».

Читайте також: