fbpx
За кордоном

ЄС солідарний з Великобританією в справі про отруєння Скрипаля

Європейський союз

Віце-президент Єврокомісії з євро і соціального діалогу Валдіс Домбровскіс заявив сьогодні, 13 березня 2018 року, що Європейський союз солідарний з Великобританією у зв’язку з ситуацією з отруєнням колишнього шпигуна Сергія Скрипаля.

«Ми дуже стурбовані ситуацією, і в тому числі, знахідками, які є у Великобританії. І, звичайно, Великобританія може розраховувати на солідарність ЄС в цьому відношенні», – сказав він.

Читайте також:  У Чехії засудили прокремлівську активістку, яка закликала до "деукраїнізації"

Раніше прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей повідомила, що Росія відповідальна за отруєння колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

Нагадаємо, на початку березня в Великобританії госпіталізували з серйозним отруєнням колишнього офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля. У 2004 році він був заарештований ФСБ за підозрою у співпраці з британською розвідкою. Сергій Скрипаль повністю визнав свою провину і в 2006 році був засуджений на 13 років ув’язнення за державну зраду. Але в 2010 році був помилуваний в рамках обміну шпигунами між Росією і США, і з тих пір живе у Великобританії.

Читайте також: