fbpx
Україна

Аваков пропонує припинити охорону судів поліцією

Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков має намір підняти на позачерговому засіданні Кабміну питання про припинення охорони судів співробітниками Національної поліції і Національної гвардії.

«Це потворне рішення зобов’язує мене як міністра, у веденні якого знаходиться Національна поліція і Нацгвардія, вжити адекватних заходів реагування. Я вимагаю: від Вищої ради правосуддя негайної реакції на такі дії судді; від прокуратури і апеляційного суду негайно винести справедливе рішення за фактом нанесення вогнепального поранення поліцейському. З ранку звернувся до прем’єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів», – повідомив він в Facebook.

Читайте також:  В ГУР МО повідомили про створення нового підрозділу

Таким чином він відреагував на рішення судді Шевченківського суду, який відпустив з-під арешту людину, яка завдала вогнепальне поранення поліцейському, в той час, коли він охороняв суд від вторгнення туди радикалів.

Глава МВС також підкреслив, що відповідно до статті 160 Закону України про судоустрій і статус суддів охороняти суди повинна спеціально створена Служба судової охорони.

Читайте також:  Два роки тому на війні Герой України Віктор Оцерклевич

«Створення цієї служби котрий рік саботується працівниками Державної судової адміністрації. В умовах, що склалися фактичного саботажу суддів і судової адміністрації, буду вносити проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіціі і Нацгвардії. Нехай тепер охороняють себе самі, раз в перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського дрібною провиною!», – додав Аваков.

Читайте також: