fbpx
Україна

Каськіва екстрадували до України

Владислав Каськів

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці в Facebook, що до України був екстрадований екс-глава Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

«Вночі 1 листопада спільними зусиллями ГПУ та СБУ з Панами до України екстрадовано колишнього голову Держкомінвестпроекту В. Каськіва, який підозрюється у заволодінні в 2012 році у змові з іншими особами коштами Державного бюджету України на суму близько 7,5 млн грн», – написав він .

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

В даний момент проводяться слідчі дії, Каськів перебуває в ГПУ.

«Це перший випадок екстрадиції екс-чиновника до України. Але не останній», – додав генпрокурор.

При цьому колишній перший заступник глави Адміністрації президента України Андрій Портнов повідомив, що екс-голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів сам прилетів до Києва.

«Генеральна прокуратура повідомила про успішну спецоперацію ГПУ і СБУ щодо Владислава Каськіва, назвавши це першим випадком екстрадиції і заявивши, що вони попереджали, що ніхто і ніде не сховається», – написав він.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

За його словами, дана заява – дешевий піар, а не спецоперація. Портнов підкреслив, що Каськів раніше письмово попросив у панамської влади свою добровільну екстрадицію до України.

«Вчора він вільно переміщався в аеропорту Амстердама і вночі прилетів до Києва, заздалегідь повідомивши про це українських слідчих», – додав Портнов.

Читайте також: