fbpx
Події

ФСБ заявило про затримання у Криму українського диверсанта, в СБУ назвали це черговою провокацією

ФСБ РФ

12 серпня 2017 року співробітники ФСБ РФ затримали в окупованому Криму українського диверсанта, який намагався пошкодити лінію електропередач в районі траси Судак – Новий Світ.

«Встановлено, що громадянин України Лімешко Геннадій Геннадійович, уродженець Харківської області, який раніше проходив службу в так званій зоні ATO на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин ЗСУ, 9 серпня 2017 прибув до Криму», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що СБУ нібито поставила перед ним завдання «привести в непридатний для експлуатації стан лінію електропередач Судак – Новий Світ з метою припинення (обмеження) подачі споживачам електричної енергії», «знищити (пошкодити) шляхом підпалу лісові масиви в районі Судак – Рибаче – Алушта», «створити умови для обвалу гірських порід з метою перекрити автомобільну трасу Судак – Новий Світ», «підпалити один з об’єктів комунального господарства в районі сел. Рибаче».

При цьому під час затримання у Лімешко були виявлені дві тротилові шашки типу «200» із запальною трубкою ЗТП-50, шкільний механізм для приведення в дію вибухового пристрою, граната РГД-5 з вкрученим запалом УЗРГМ, ємності з горючою сумішшю, ручна пила (для підпилювання дерев’яних опор лінії електропередач) і цифровий фотоапарат (для документування диверсійної діяльності і подальшого звіту про неї перед кураторами в Службі безпеки України).

Служба безпеки України назвала заяву ФСБ черговою провокацією.

В СБУ заявили, що такі фейковий новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова, яке все частіше висловлює невдоволення окупаційною владою.

«На тлі погіршення життя кримчан ФСБ знову запускає «заїжджену платівку», намагаючись звинуватити Україну і її правоохоронні органи в своїх власних бідах і проблемах в Криму», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: