fbpx
Без категорії

ЗМІ: Грузія відмовляється видавати Україні Черновецького

Леонід Черновецький

Грузія не має наміру видавати Україні колишнього мера Києва Леоніда Черновецького. Про це повідомляє «Грузія.Online» з посиланням на грузинську прокуратуру.

«У прокуратуру Грузії не надходила вимога про передачу Леоніда Черновецького українській стороні», – йдеться в повідомленні.

У той же час відзначається, що навіть якби відповідне звернення було, то Грузія все одно б його не екстрадувала, так як Черновецький є громадянином Грузії.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

«Згідно з Конституцією Грузії, передача грузинського громадянина іншій країні є неприпустимою», – підкреслили в прокуратурі.

Раніше суд дозволив затримати екс-мера Києва Леоніда Черновецького з метою приводу в судове засідання для обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, 14 липня ГПУ повідомила про підозру екс-меру Києва Леоніду Черновецькому в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

Зокрема, Управлінням з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі у Києві.

Читайте також: