fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Прес-центр АТО повідомив про загибель українського солдата на Донбасі

Ситуація в зоні АТО

Бойовики на Донбасі за минулу добу 25 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр АТО на сторінці в Facebook.

Найскладнішою ситуація була на Приморському напрямку, де бойовики здійснили найбільшу кількіст обстрілів – 11.

“Зі стрілецької зброї і гранатометів окупанти били по опорним пунктам сил АТО в районі Широкіно, Лебединського, Водяного, Гнутово, Павлополя, північніше – біля Новотроїцького та Мар’їнки. Крім того, поблизу Широкіно бандити відкривали вогонь з 82-мм мінометів, а ввечері недалеко від Павлополя застосували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Волонтери Дрогобича передали 50 автомобілів Силам оборони України (ВІДЕО)

На Донецькому напрямку ворог здійснив 8 збройних провокацій.

“Вранці і вдень загарбники сконцентрували свій вогонь в північному передмісті тимчасово окупованого Донецька. Там противник неодноразово відкривав вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів і час від часу – з озброєння БМП за оборонним укріпленням українських армійців в районі Авдіївки, Досвідченого, Пісків і Невельського. Вже пізно ввечері окупанти здійснили щільний обстріл позицій сил АТО в районі Троїцького, що на кордоні Донецької та Луганської областей. Там найманці застосували міномети калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатомети різних модифікацій і великокаліберні кулемети”, – повідомили в штабі.

Читайте також:  15 років тюрми отримав зрадник, який стріляв у бійців ЗСУ під Роботиним

На Луганському напрямку під вогонь противника потрапили підрозділи ЗС України, які тримають оборону в районі Старого Айдара, Жовтого, Станиці Луганської, Дінця і Кримського.

“З жалем повідомляємо, що в результаті бойових дій один військовослужбовець ЗС України вчора загинув. Ще один український воїн отримав поранення”, – додали в штабі.

Читайте також: