fbpx
Події

Упродовж минулої доби окупанти здійснили 20 обстрілів

Ситуація в зоні АТО

Прес-центр штабу АТО повідомляє на своїй сторінці в Facebook, що за минулу добу окупанти здійснили 20 обстрілів позицій ВСУ, в результаті чого поранення отримали двоє українських військових. Відзначається, що кількість випадків застосування противником артилерії істотно знизилася.

«На Приморському напрямку ворожі постріли пролунали вчора близько 19:00 години. Втім, порушити хитке перемир’я на цьому напрямку окупанти вирішили гучно. Вони випустили майже два з половиною десятки снарядів зі 122-мм артилерійських систем по наших позиціях в районі Водяного. Згодом злочинці декілька разів обстрілювали зі стрілецької зброї українських воїнів в районі Лебединського. Поблизу Павлополя та Гнутового противник бив з гранатометів різних модифікацій. По наших опорних пунктах неподалік Новотроїцького найманці відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів. Всього тут зафіксовано 8 ворожих збройних провокацій», – йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку зафіксовано 7 порушень «режиму тиші» – в районі Зайцевого, Авдіївки, Кам’янки та Верхньоторецького.

«На Луганському напрямку впродовж минулої доби підконтрольні Росії банди 5 разів вдавались до збройних провокацій проти українських захисників. Зокрема, ще до світанку і пізно ввечері бойовики з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів відкривали вогонь по наших опорних пунктах в районі Станиці Луганської. З гранатометів противник обстрілював укріплення українських підрозділів поблизу Щастя та селища Жовте. А районі Бахмутської траси ще на світанку минулої доби окупанти застосовували 120-мм міномети, з яких били по оборонцях Кримського», – додали в штабі АТО.

 

Читайте також: