fbpx
Події

Штаб АТО повідомив про 22 обстріли за минулу добу

Ситуація в зоні АТО

Упродовж минулої доби терористи на Донбасі здійснили 22 обстріли позицій ЗСУ, внаслідок чого загинув український військовий, ще шестеро отримали поранення і травми. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці Facebook.

Відзначається також, що ЗСУ змушені були декілька разів відкривати вогонь на ураження. При цьому українські військові використовували виключно озброєння, яке не суперечить вимогам Мінських угод.

«Донецький напрямок. Обстріли з боку проросійських бандформувань тут вчора майже не припинялись. Було нараховано 12 таких фактів. Надзвичайно складною ситуація була саме на ділянці лінії зіткнення “Авдіївка – Кам’янка”, де бойовики активно обстрілювали наші позиції не лише з піхотного озброєння, але й щільно накривали їх з мінометів, 122-мм артилерійських систем і танків. Деякі ворожі обстріли тривали по декілька годин і характеризувались надзвичайно високою інтенсивністю. Окрім того, на цьому ж напрямку пізно ввечері під обстріл противника потрапили опорні пункти сил АТО поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі. Там окупанти застосовували 120-мм міномети, озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

На Приморському напрямку «режим тиші» був порушений в районі Водяного, Гнутового, Талаківки та Павлополя.

«Луганський напрямок. Зранку та вдень на цій частині фронту порушень зафіксовано не було. Однак противник не зміг до кінця дотриматись умов припинення вогню і вже пізно ввечері випустив по декілька мін з мінометів калібру 82 мм по позиціях сил АТО в районі Щастя та Попасної. Окрім того, поблизу Попасної ворог бив з зенітної установки та стрілецької зброї», – додали в штабі АТО.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

 

Читайте також: