fbpx
Події

Ситуація в зоні АТО за добу: 35 обстрілів, 1 загиблий, 3 поранених

Ситуація в зоні АТО

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що ситуація на Донбасі ускладнилася – окупанти грубо порушують режим перемир’я. Відзначається, що за минулу добу зафіксовано 35 обстрілів, внаслідок чого загинув український військовий, а ще троє отримали поранення.

На Приморському напрямку «режим тиші» був порушений 9 разів – в районі Лебединського, Водяного, Тарамчука, Талаківки, Павлополя, Гнутового, Красногорівки та Мар’їнки. При цьому бойовики обстріляли житловий квартал Красногоровки.

«Донецький напрямок. Тут проросійські банди знову активізувались в районі Авдіївки, де декілька разів вчора обстрілювали наші оборонні укріплення зі 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. А близько 21:00 години бандити випустили по українських воїнах близько півдесятка снарядів з артилерійських систем калібру 122 мм. Не стихають ворожі засоби ураження й північно-східніше Авдіївки – неподалік Кам’янки та Новоселівки Другої. Там найманці також вчора неодноразово відкривали вогонь з мінометів різного калібру, різноманітних зразків піхотного озброєння, а також протитанкового ракетного комплексу та зенітної установки. Під обстріли з мінометів вчора ввечері потрапили також наші опорні пункти в районі Луганського та Верхньоторецього. Всього на цій частині фронту минулої доби було нараховано 11 ворожих збройних провокацій», – йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку зафіксовано 15 обстрілів – в районі Бахмутської траси, поблизу Кримського, Трьохізбенки, Щастя, в районі н.п. Старий Айдар, Новотошківське, Шарів Кут та Валуйське.

Читайте також: