fbpx
Події

В Україні сталася масова хакерська атака

Масова хакерська атака в Україні

Внаслідок масової хакерської атаки в Україні постраждали банки і різні компанії. Зокрема, мова йде про банки – «Ощадбанк», «Південний», «ТАСкоманк» «ОТП Банк» та «Укргазбанк».

Також можливі затримки авіарейсів в аеропорту «Бориспіль». Про це заявив гендиректор аеропорту Євген Дихне: «Сьогодні в аеропорту і на кількох великих підприємствах державного сектора нештатна ситуація – спам-атака. Наші IT-служби намагаються спільними зусиллями врегулювати ситуацію. У зв’язку з нештатною ситуацією можливі затримки рейсів. Ми дуже просимо вас поставитися з розумінням, дотримуватися спокою. Актуальну інформацію про час вильоту ви можете прочитати на табло в терміналі D в зоні вильоту».

Не працюють комп’ютери і в Кабінеті міністрів.

За наявною інформацією, атаку завдали вірусом під назвою Petya.A.

Також повідомляється про проблеми в роботі компаній «Київенерго», «Укртелеком», «Укренерго», «Укрзалізниця», «Нова пошта» і мобільних операторів «Київстар», Vodafone і Lifecell.

Піддався атаці і Київський метрополітен: «Оплата банківськими картками в підземці в даний час неможлива. Хакерська атака. Безконтактні картки метро працюють в звичайному режимі».

Читайте також: