fbpx
Події

Штаб АТО повідомляє про 23 обстріли за минулу добу

Ситуація в зоні АТО

Окупанти продовжують порушувати «режим тиші» – за минулу добу зафіксовано 23 обстріли, внаслідок чого поранення отримав український військовий. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

«Донецький напрямок. Тут проросійські озброєні банди вчора 12 разів порушували перемир’я. Найбільше ворожих обстрілів зафіксовано у передмісті Авдіївки та північно-східніше – в районі Кам’янки. Саме там окупанти впродовж минулої доби, а особливо після заходу сонця, неодноразово відкривали вогонь по позиціях українських воїнів з гранатометів та стрілецької зброї. Окрім того, оборонні укріплення поблизу Кам’янки окупанти ще вдень обстріляли з 82-мм мінометів. Також по одній збройні провокації вчора ввечері було зафіксовано неподалік Луганського, що на Світлодарській дузі, та в районі Зайцевого, де проросійські незаконні збройні формування били по наших опорних пунктах з піхотного озброєння та БМП. А по українських воїнах, котрі тримаю оборону біля Верхньоторецького, бандити вели вогонь з великокаліберних кулеметів. Там же “працював” ворожий снайпер», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  На Закарпатті правоохоронці в порушника виявили пістолет "Glok-17", яким часто користуються кілери

На Приморському напрямку бойовики стріляли лише один раз – одразу після опівночі бив зі станкового протитанкового гранатомету поблизу Павлополя.

«Луганський напрямок. На цій частині фронту противник здійснив 10 обстрілів. Тут же загарбники найбільш активно застосовували і міномети. Зокрема, вчора, близько 21:00 години, бойовики щільно обстріляли наші позиції поблизу Троїцького з мінометів калібрів 120 й 82 мм. Також з 82-мм мінометів найманці відкривали вогонь в районі Щастя, Катеринівки та Жовтого. Неподалік Новозванівки бандити застосовували протитанкові ракетні комплекси та озброєння БМП. Поблизу Новоолександрівки – великокаліберні кулемети. А по захисниках Попасної незаконні збройні формування відкривали вогонь зі стрілецької зброї», – додали в штабі АТО.

Читайте також: