fbpx
Події

Обшуки в Страна.ua, головного редактора Гужву звинувачують у вимаганні хабара

головний редактор Страна.ua Ігор Гужва

Увечері 22 червня в офіс редакції Страна.ua прийшли з обшуком. Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що головний редактор видання Ігор Гужва вимагав та отримав 10 тис. доларів за нерозміщення компромату на чинного політика.

Юрист Олена Лукаш на своїй сторінці в Facebook розмістила повідомлення від імені обвинуваченого: «Якщо коротко, справа така. Близько місяця тому на мене вийшли люди від нардепа від Радикальної партії Лінько і запропонували 20000 доларів за зняття тексту про конфлікт людей Лінько та Ківи. Пропонували наполегливо, але я відмовився. З тих пір контактів з приводу Лінько не було».

Гужву затримали і доставили в Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві. Глава МВС Арсен Аваков підкреслив, що справою займається прокуратура Києва і СБУ.

«Висновок може бути один – владі набридло терпіти “Страна.ua” і вони вирішили піти по беззаконню. Щоб закрити наше видання і сфабрикувати проти мене кримінальну справу з метою кинути до в’язниці. Але нічого. Ми ще повоюємо», – додав Гужва.

Читайте також: