fbpx
Події

Терористи на Донбасі упродовж доби здійснили 50 обстрілів позицій ВСУ

Ситуація в зоні АТО

Упродовж минулої доби терористи на Донбасі здійснили 50 обстрілів позицій ВСУ, в результаті чого загинув один український військовий. Прес-центр штабу АТО повідомляє, що окупанти також 9 разів використовували заборонене озброєння, а також двічі обстріляли житлові райони прифронтових населених пунктів.

«На Приморському напрямку минулої доби нараховано найбільше фактів порушення противником режиму припинення вогню – 24. Нагадаємо, вчора зранку проросійські озброєні банди з реактивних артилерійських систем обстріляли житлові квартали Мар’їнки. Незважаючи на чималі пошкодження декількох будинків, на щастя, ніхто з цивільних не постраждав. На цій ділянці фронту бойовики впродовж дня били зі 120-мм мінометів в районі Мар’їнки, Павлополя, Широкиного та Водяного. А поблизу Красногорівки й Талаківки бандити застосовували міномети калібру 82 мм. Окрім того, ціла низка збройних провокацій окупантами була здійснена поблизу Гнутового, Лебединського, Чермалика та Новомихайлівки. Там бойовики, як і зазвичай, по опорних пунктах українських захисників неодноразово відкривали вогонь різної інтенсивності з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», –  йдеться в повідомленні.

На Донецькому на Луганському напрямках окупанти по 13 разів порушавали «режим тиші». Під обстріл потрапили Південне, Кам’янка, Піски, Авдіївка, Катеринівка, Щастя, Кримське, Новозванівка, Малинове, Донець, Валуйське, Новоолександрівка, Станиця Луганська та Попасна.

Читайте також: