fbpx
Події

Ситуація на Донбасі залишається складною, за минулу добу зафіксовано 52 обстріли

Ситуація в зоні АТО

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що за минулу добу на Донбасі зафіксовано 52 обстріли позицій ВСУ. Відзначається, що ситуація залишається складною, окупанти продовжують обстрілювати житлові квартали і використовувати заборонене озброєння. В результаті обстрілу семеро українських військових отримали поранення, ще один загинув.

На Приморському напрямку зафіксовано 22 порушення «режиму тиші». Тут під обстріл потрапили Ольгинка, Чермалик, Водяне, Талаківка, Лебединське, Гнутове, Березове і Павлопіль.

«На Донецькому напрямку фронту противник використовував лише піхотне озброєння, з якого бив по опорних пунктах сил АТО в районі Пісків, Авдіївки та Невельського. З настанням сутінок російсько-терористичні бандформування значно активізувались, особливо у передмісті Авдіївки та на Світлодарській дузі. До завершення доби кремлівські найманці здійснили декілька щільних обстрілів оборонних укріплень ЗС України в районі Авдіївки, Кам’янки та Луганського з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. Під час цих обстрілів бойовики знову випустили декілька мін по житлових кварталах Авдіївки. Одна з мін вибухнула поруч з будинком по вулиці Тургенєва. Осколками пошкоджено вікна та фасад будівлі, а також припарковану неподалік автівку. На щастя, власники оселі, 58-річна жінка та її 37-річний син, не постраждали. Втім, біля іншого будинку, по вулиці Тургенєва, осколками міни було поранено 48-річну жінку. Лікарі швидкої допомоги діагностували у неї мінно-вибухову травму та осколкове поранення правої гомілки. Постраждалій було надано допомогу на місці. Від госпіталізації вона відмовилась», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  На Закарпатті трапилася смертельна аварія

На Луганському напрямку вогонь вівся в районі Новотошківського, Кримського, Новоолександрівки, Щастя, Донця, Станиці Луганської, Троїцького та Лобачевого.

 

Читайте також: