fbpx
Події

Терористи на Донбасі за минуло добу 5 разів обстрілювали житловий сектор

Ситуація в зоні АТО

За минулу добу на Донбасі зафіксовано 57 порушень «режиму тиші», при цьому зафіксовано 5 фактів, коли найманці гатили безпосередньо по житловому сектору. В результаті обстрілів загинув український військовий, ще п’ятеро отримали поранення на травми.

«На Приморському напрямку, обстрілявши на початку минулої доби зі 152-мм артилерії ділянки території поблизу населених пунктів Графське та Ольгінка, окупанти близько 22:00 години відкрили вогонь з озброєння БМП та гранатометів по Мар’їнці. Внаслідок обстрілу виникла пожежа в будинку по вулиці Жовтневій. На щастя, і цього разу ніхто з місцевих не постраждав.  На цьому ж напрямку бойовики вчора з мінометів різних калібрів вели вогонь по позиціях сил АТО поблизу Павлополя, Мар’їнки та Чермалика. Там же, а також в районі Широкиного, Водяного, Талаківки, Гнутового та Березового, бандити неодноразово обстрілювали наших воїнів з гранатометів та стрілецької зброї різного калібру. Всього тут нараховано 27 епізодів порушення противником умов припинення вогню», – повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку вогонь вівся в районі Луганського, Авдіївки, Кам’янки, Зайцевого, Опитного та Невельського.

«На Луганськомку напрямку ворожі обстріли вчора не вщухали ні вдень, ні вночі. Бандформування 18 разів били по позиціях підрозділів сил АТО. Зокрема, в районі Троїцького та Кряківки противник відкривав вогонь зі 120-мм мінометів. Поблизу Новотошківського, Катеринівки, Трьохізбенки, Золотого та Новоолександрівки – з мінометів калібру 82 мм. Окрім того, біля Новоолександрівки бандити двічі застосовували протитанкові ракетні комплекси. А неподалік Кримського окупанти били в бік наших позицій з озброєння БМП. По оборонних укріпленнях сил АТО в районі н.п. Жовте, Лобачеве, Новтошківське, Станиця Луганська та Малинове загарбники відкривали вогонь зі гранатометів та стрілецької зброї», – додали в штабі АТО.

 

 

 

Читайте також: