fbpx
Події

За минулу добу в зоні АТО загинуло двоє українських військових

Ситуація в зоні АТО

Прес-центр штабу АТО повідомляє на своїй сторінці в Facebook, що за минулу добу на Донбасі загинуло двоє українських військових, ще 11 отримали поранення. Окупанти не припиняють застосовувати зброю проти підрозділів ВСУ – зафіксовано 71 обстріл.

«На Приморському напрямку зафіксовано найбільше випадків порушення противником режиму невикористання зброї – 28. До вечора бойовики обстріляли наші позиції в районі Чермалика з реактивних систем залпового вогню. Там же, а також поблизу Широкиного, противник вів вогонь зі 120-мм мінометів. З гранатометів та стрілецької зброї найманці відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО неподалік Павлополя, Водяного та Мар’їнки. Значно активізувались НЗФ на цьому напрямку вже під вечір. Зокрема, тричі вони били по наших укріпленнях в районі Красногорівки з мінометів калібру 82 мм. З таких же мінометів, а також БМП, обстріляли укріплення українських воїнів біля Старогнатівки. А з настанням темної пори найманці незмінно застосовували гранатомети та стрілецьку зброю різних калібрів в районі Широкиного, Водяного, Гнутового, Талаківки, Березового, Павлополя та Мар’їнки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

На Донецькому напрямку «режим тиші» був порушений у Авдіївці, Троїцькому, Зайцевому, Луганському та Невельському.

«На Луганському напрямку вчора було найнапруженіше. Проте до заходу сонця ситуація відносно стабілізувалась. Всього за добу тут зафіксовані 22 факти використання противником зброї проти підрозділів сил АТО. Впродовж дня найбільш інтенсивно та щільно НЗФ вели вогонь з важкого артилерійського озброєння в районі Кримського та Новтошківського. Під мінометні обстріли також потрапили воїни ЗС України, котрі тримають оборону поблизу Новоолександрівки, Трьохізбенки, Попасної, Троїцького, Катеринівки, Новозванівки та Оріхового. Використовуючи озброєння меншої потужності, проросійські бандформування вдавались до провокацій в районі станції Донець, Станиці Луганської та Новозванівки», – додали в штабі АТО.

Читайте також: