fbpx
Україна

Кличко прокоментував ситуацію з відключенням ТЕЦ-6

Мер Києва Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що має бути запроваджений мораторій на відключення від газопостачання об’єктів, що забезпечують жителів Києва необхідними комунальними послугами, поки держава не проведе взаєморозрахунки з тепло- та газопостачальними підприємствами. Таким чином він прокоментував ситуацію з відключенням ТЕЦ-6 у Києві.

«Усі ви знаєте про складну ситуацію, яка склалася з гарячим водопостачанням у місті. І причина – вже не тільки гідравлічні випробування. У столиці зупинили газопостачання ТЕЦ-6, яка забезпечує теплоенергією Деснянський район Києва. Я звернувся до уряду з тим, аби вирішити цю проблему – запровадити мораторій на припинення енергопостачання стратегічних об’єктів, що забезпечують населення життєво важливими послугами», – цитує його слова сайт КМДА.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

Також Кличко  звернувся до уряду з тим, аби негайно врегулювати ситуацію, – доручити «Нафтогазу» відновити енергопостачання ТЕЦ.

«Сьогодні десятки тисяч сімей киян стали заручниками фінансових взаємовідносин двох монополістів – «Нафтогазу» та «Київенерго», у тому числі спричинених боргом держбюджету за надані пільги та субсидії, а також різницю в тарифах. Тисячі будинків залишилися без гарячої води, при тому, що більшість киян продовжує вчасно сплачувати за комунальні послуги і заслуговує на їх належне постачання. Моя позиція як мера столиці – захист інтересів та прав киян», – додав він.

Читайте також: