fbpx
Події

Ситуація в зоні АТО за добу: 50 обстрілів, 2 поранених

Ситуація в зоні АТО

Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною, з ознаками часткового її загострення на окремих ділянках лінії зіткнення. За минулу добу окупанти 50 разів порушували «режим тиші», двоє українських військових отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

«На Приморському напрямку зафіксовано 27 обстрілів. Під вечір бойовики знову взялись обстрілювати оборонні укріплення ЗС України з артилерії. Зокрема, зі 120-мм мінометів ворог бив по наших позиціях в районі Широкиного, Чермалика та Водяного. Також з артилерійських систем калібру 122 мм бандформування обстріляли наші опорні пункти біля Широкиного й північніше, поблизу Мар’їнки. На тих же ділянках, а також неподалік Гнутового, Лебединського, Павлополя, Новотроїцького та Красногорівки бойовики активно вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій, стрілецької зброї, деколи з озброєння БМП», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:  На Львівщині прикордонники виявили старовинну ікону, яку намагались вивезти за кордон

На Луганському направку бойовики обстріляли Троїцьке та Новоолександрівку.

«На Донецькому напрямку зафіксовано 17 випадків порушення бойовиками домовленостей про незастосування зброї. Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки, де бойовики вчора ввечері знову двічі били по наших позиціях з РСЗВ “Град”. Зокрема, ворожі реактивні снаряди вкотре влучили й по житловому кварталу, що розташований на південній околиці цього населеного пункту. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Втім, в декількох приватних будинках пошкоджені дахи й вікна. Також противник неодноразово застосовував міномети, гранатомети й стрілецьку зброю в районі Новгородського, Верхньоторецького та Пісків. А по наших укріпленнях неподалік Невельського бойовики декілька разів стріляли з 122-мм артилерійських систем», – додали в штабі АТО.

Читайте також: