fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Пресс-центр АТО повідомляє про 40 обстрілів за минулу добу

Авдіївка

За минулу добу ворог в зоні АТО 40 разів відкривав вогонь по позиціях українських захисників. Обстріли велися вздовж всієї лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

“На Донецькому напрямку складною ситуація залишається в південному передмісті Авдіївки. Увечері ворог обстрілював українських воїнів на цій ділянці фронту з 122-міліметрових артилерійських систем, мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і кулеметів. Також з 82-міліметрових мінометів бойовики били по позиціях сил АТО поблизу Кам’янки. Неподалік від Невельського вони вели вогонь з великокаліберних кулеметів. А в районі Зайцево бандформування кілька разів били по українських позиціях з гранатометів різних систем і озброєння БМП”, – повідомили силовики.

Читайте також:  СБУ затримала «помічника» російського гауляйтера, який допомагав рашистам викрадати українців під час боїв за Харків

На Приморському напрямку зафіксовано близько 25 ворожих обстрілів, а на Луганському зафіксовано 5 фактів застосування бойовиками зброї.

«За минулу добу противник знову обстріляв житлові райони українських міст. Ввечері проросійські бандформування здійснили обстріл житлового сектору на східній околиці населеного пункту Бердянське, застосувавши заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм. Внаслідок попадання снарядів повністю зруйновано два житлових будинки по вулиці Морській, ще кілька будівель отримали серйозні пошкодження. На щастя, ніхто з мирних жителів не постраждав», – додали в прес-центрі.

Читайте також: