fbpx
Право

В Україні заблокували «Однокласники», «ВКонтакте», «Яндекс»

В Україні заблокували «Однокласники», «ВКонтакте», «Яндекс»

Президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, яким розширив список фізичних і юридичних осіб РФ, що потрапляють під санкції, і заборонив «Однокласники», «ВКонтакте», «Яндекс» і інші російські компанії в Україні. Про це йдеться у відповідному указі глави держави, опублікованому на його офіційному сайті.

Загалом під санкції потрапили 1 228 фізичних та 468 юридичних осіб. Проти юросіб термін дії санкцій продовжений від року до трьох років, для фізичних осіб – на терміни один рік, три роки, п’ять років і безстроково.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Зокрема, указ передбачає блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте» і «Однокласники», а також до сайтів Mail.Ru Group і до всіх сервісів «Яндекса» – «Яндекс.Грошыи», «Яндекс.Новини», «Яндекс.Пошта» , Метро, ​​Каса, Календар, Кінопошук, Авіа, Веб-майстер, Відео, Погода, крім головної сторінки «Яндекса».

Також санкції торкнулися телеканалів РБК, «ТВ Центр», ВГТРК, «НТВ Плюс» і «Зірка», і антивірусних компаній «Лабораторія Касперського» і DrWeb. Інтернет-провайдерам наказано заблокувати доступ до цих інтернет-ресурсів. Всім цим компаніям повинні заблокувати активи, вони повинні призупинити виконання економічних і фінансових зобов’язань, а також обмежити або припинити надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Потрапила під санкції терміном на три роки і компанія «1С», яка зареєстрована в Москві.

Указ набирає чинності з дня його опублікування, контроль за його виконанням покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Читайте також: