fbpx
За кордоном

Влада Туреччини продовжила режим надзвичайного стану, в країні почалися акції протесту

режим надзвичайного стану в Туреччині

Турецький віце-прем’єр Нуман Куртулмуш заявив, що режим надзвичайного стану в Туреччині продовжений ще на три місяці, повідомляє BBC.

Дане рішення було прийнято за рекомендацією Ради нацбезпеки країни, воно дозволить «забезпечити спадкоємність запобіжних заходів для захисту принципу правової держави».

При цьому відзначимо, що рішення продовжити режим надзвичайного стану в Туреччині було прийнято наступного дня після референдуму.

Нагадаємо, що вчора пройшов референдум в Туреччині, на якому були підтримані зміни до Конституції. Тепер в країні буде президентська форма правління. Посада прем’єр-міністра буде скасована. Президент отримає право призначати віце-президента, міністрів, частину членів Колегії суддів і прокурорів. Реджеп Ердоган зможе залишитися на своєму посту до 2029 року.

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

Референдум був розкритикований ОБСЄ, а також опозиційною владою, яка хоче оскаржити його результати. У різних містах Туреччини почалися акції протесту.

Відзначимо, що спочатку режим надзвичайного стану в Туреччині був введений в липні 2016 року після невдалої спроби військового перевороту. З тих пір він неодноразово продовжувався.

Читайте також:  У Чехії засудили прокремлівську активістку, яка закликала до "деукраїнізації"

При цьому для звичайних туристів ніяких явних змін немає. Все так же можна поїхати в Туреччину і спокійно відпочити.

Читайте також: