fbpx
Події

Ситуація в зоні АТО за добу: 22 обстріли, двоє поранених

Обстріли на Донбасі

Прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook повідомляє, що за минулу добу терористи на Донбасі 22 рази обстрілювали позиції ЗСУ. В результаті двоє українських військових отримали поранення.

«На Донецькому напрямку позиції сил АТО в районі Авдіївки противник обстріляв з гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру. По опорних пунктах поблизу населеного пункту Зайцеве ворог вів вогонь з озброєння БМП і гранатометів. По захисникам шахти Бутівка противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, а по Миронівському – з автоматичних гранатометів», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  На Закарпатті трапилася смертельна аварія

На Приморському напрямку «режим тиші» був порушений в Павлопілі, Гнутовому, Водяному, Широкино та Лебединському.

Нагадаємо, що раніше сторони домовилися  про припинення вогню на час великодніх свят. Однак, як бачимо, «режим тиші» порушується. Вчора спостерігачі ОБСЄ зафіксували близько 600 вибухів на Донбасі.

«На Луганському напрямку по позиціях поблизу Катеринівки противник застосував міномети калібру 120 мм і автоматичні гранатомети. Опорні пункти в районі Новоалександровки ворог обстрілював зі стрілецької зброї», – додали в штабі АТО.

Читайте також:  СБУ затримала ще двох колаборанток з Херсонщини: одна з них ховалась у київському хостелі

У самопроголошеній ДНР в свою чергу звинувачують українських військових в порушенні перемир’я. За повідомленнями сепаратистських ЗМІ, ЗСУ здійснили 20 обстрілів за минулу добу.

Читайте також: