fbpx
Кінотеатри Шоу-бізнес

Сценарист Гері Голдман і студія Disney судитимуться через «Зоотрополіс»

Сценарист Гері Голдман і студія Disney зустрінуться в суді через мультфільм «Зоотрополіс» (« Zootopia»), передає Variety.

Голдман звинуватив студію в плагіаті ідей і персонажів мультфільму. Він підкреслив, що в 2000 і 2009 роках пропонував Disney свої ідеї, проте отримав відмову. А пізніше студія випустила «Зоотрополіс», в якому використовувала діалоги, сценарні ходи, а також образи головних і другорядних героїв, які придумав він.

У Disney всі звинувачення назвали брехнею, заявивши, що вчинок Голдмана – це безпринципна спроба пред’явити права на касову стрічку, яку він не створював.

Мультфільм «Зоотрополіс» вийшов в 2016 році. Режисерами стрічки виступили Байрон Ховард, Річ Мур і Джаред Буш. У ньому розповідається про сучасне місто Зоотрополіс, в якому живуть антропоморфні тварини. У світовому прокаті мультфільм заробив більше мільярда доларів, а в лютому 2017 року одержав Оскар як «Найращий анімаційний фільм».

У разі перемоги в суді, сценарист може отримати кругленьку суму.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кувейті зняли з показу фільм «Красуня і чудовисько»

Голдман відомий написанням сценаріїв для таких фільмів як, «Пророк», «Великий переполох в маленькому Китаї» і двох частин «Згадати все» (оригінальної зі Шварценеггером та ремейка 2012 року).

Читайте також: