fbpx
Економіка Новини світу

Brexit розпочнеться 29 березня 2017 року

29 березня 2017 року прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей повідомить керівництво Європейського союзу про початок Brexit. Про це повідомляє The Guardian.

Після цього країни ЄС узгодять свою позицію. У Великобританії розраховують швидко перейти до переговорів. За повідомленнями західних ЗМІ, в Євросоюзі вже все готово для початку Brexit.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Очікується, що Brexit триватиме два роки.

Нагадаємо, що 16 березня 2017 року Королева Єлизавета підписала закон, яким схвалила вихід Великобританії з ЄС. 14 березня 2017 року законопроект був прийнятий британським парламентом.

Референдум про вихід Великобританії зі складу ЄС пройшов 23 червня минулого року. Тоді 51,89% британців підтримали дане рішення. Це призвело до того, що прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який виступав проти Brexit, подав у відставку.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 

Читайте також: