fbpx
Спорт Футбол

Чемпіонат України з футболу: Огляд 22-го туру і підсумки першого етапу УПЛ

У чемпіонаті України з футболу пройшов 22-й тур, і, відповідно, завершився перший етап УПЛ.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огляд матчів 21-го туру УПЛ 2016/2017

Нагадаємо, що в цьому сезоні чемпіонат країни проходить в два етапи. В рамках першої частини все було стандартно – команди грали між собою по два матчі протягом 22-х турів. Тепер клуби будуть розділені на шістки. Перша шістка розіграє між собою путівки в єврокубки, а друга шістка буде боротися за можливість залишитися в УПЛ в наступному сезоні. При цьому очки, набрані в першій частині, залишаються.

На даний момент завершилися всі матчі. Винятком є ​​зустріч «Олімпік»-«Карпати» в рамках 17-го туру, яка була скасована через незадовільний стан газону на стадіоні Ювілейний. Однак її результат нічого не вирішує – при будь-якому розкладі «Олімпік» залишається в першій шістці, а «Карпати» – у другій.

Результати матчів 22-го тупа УПЛ:

«Дніпро»-«Карпати» – 0:0

Команди зіграли між собою внічию, так і залишившись в нижній частині таблиці. У другій частині вони будуть боротися за виживання.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

«Шахтар»-«Олімпік» – 1:1

«Олімпік» знову примудрився відібрати очки у «Шахтаря». Рахунок на 24-й хвилині відкрив Поступаленко. На 45+2 забив Бланко-Лещук. Під час першого етапу гірники тільки три рази втрачали очки, при цьому зігравши лише внічию: один раз з «Динамо» і двічі з «Олімпіком».

«Динамо» – «Чорноморець» – 2:1

Кияни не без зусиль обіграли одеситів. Рахунок на 8-й хвилині відкрив Ярмоленко, на 45+2 Сидорчук подвоїв перевагу свого клубу. «Чорноморець» відповів на це голом Хочолави на 71-й хвилині.

«Сталь»-«Олександрія» – 4:1

Підопічні Кучука розгромили свого суперника. На 19-й хвилині гол забив Старенький. На це «Сталь» відповіла хет-триком Карікарі (40-а хвилина з пенальті, 48-а хвилина і 90+5 хвилина) і голом з пенальті Деула (86-а хвилина).

«Ворскла»-«Зірка» – 0:0

«Ворскла» так і не змогла пробитися до першої шістки. Відставання від заповітного шостого місця склало 3 очка.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

«Волинь»-«Зоря» – 0:1

В непростому матчі луганський клуб зміг здобути перемогу. На 90-й хвилині з пенальті відзначився Форстер.

Таким чином, в першу шістку потрапили «Шахтар», «Динамо», «Зоря», «Олександрія», «Олімпік» і «Чорноморець». Доля чемпіонства вже вирішена, так як гірники мають солідну перевагу в 14 очок. А ось другу путівку в Лігу чемпіонів між собою розіграють «Динамо» і «Зоря». Хоч між клубами і є розрив в шість очок, при нинішній грі киян луганський клуб має хороші шанси вийти на друге місце.

У другій шістці залишилися «Ворскла», «Сталь», «Зірка», «Карпати», «Дніпро» і «Волинь». Ці клуби боротимуться за виживання. Найменші шанси у «Волині» і «Дніпра». Не виключено також, що якийсь із клубів припинить своє існування.

Нагадаємо, що другий етап УПЛ стартує 1 квітня, а завершиться – 31 травня.

Читайте також: