fbpx
Економіка

«Сбербанк» відповів на санкції України блокуванням кредитних карт українців

Вчора стало відомо, що Нацбанк України запропонував ввести санкції проти російських банків в Україні, заборонивши їм виведення капіталу за межі країни. Сьогодні президент України Петро Порошенко підписав рішення про введення відповідних санкцій.

У зв’язку з цим, «Сбербанк Росії» в Україні заблокував кредитні карти українців. Як повідомляє прес-служба фінансової установи, дані заходи тимчасові. При цьому погашення заборгованості здійснюється в стандартному режимі.

Раніше «Сбербанк Росії» ввів обмеження на зняття готівки. Причиною такого вчинку в банку назвали «неправомірні дії третіх осіб по блокуванню головного офісу «Сбербанку» та спричинення фізичної шкоди банкоматам банку». З 16 березня 2017 року добовий ліміт на операції зі зняття готівки з карткових рахунків становить 20 тисяч гривень (еквівалент в інших валютах) з одного карткового рахунку клієнта. Будь-які безготівкові операції з карткових рахунків обмежені сумою 30 тисяч гривень (еквівалент в інших валютах).

Нагадаємо, санкції були введені проти «Сбербанку», Промінвестбанку, ВТБ, БМ Банку та ВіЕс Банку.

Рішення про санкції було прийнято після того, як «Сбербанк» погодився працювати з клієнтами, які мають паспорти самопроголошених ДНР і ЛНР.

Читайте також: