fbpx
Право

ВР дозволила місцевій владі призначати керуючого будинком, в якому немає ОСББ

Верховна Рада дозволила органам місцевого самоврядування призначати керуючих будинками, в яких не створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Про це йдеться в законопроекті №4680 «Про внесення змін до статті 13 закону України "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку"», який на засіданні у вівторок підтримали 259 народних депутатів.

Документом передбачається, що, якщо протягом одного року з дати вступу в силу цього закону, співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено ОСББ, не прийняли рішення про форму управління будинком, то його керуючий на конкурсній основі буде призначений місцевою владою. У такому випадку ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, який проводиться в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики і політики у сфері житлово-комунального господарства. А договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком строком на один рік від імені співвласників підписує уповноважена особа виконавчого органу відповідної місцевої ради, за рішенням якого призначений керуючий.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Якщо за місяць до закінчення зазначеного терміну жодна зі сторін не повідомить письмово іншу сторону про відмову від договору, документ автоматично будуть продовжено ще на рік.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні фактично ліквідуються ЖЕКи, а їхні функціональні обов’язки повинні взяти на себе ОСББ. У разі якщо мешканці багатоповерхових будинків не об’єднаються, їх долю вирішуватиме місцева влада, нав’язуючи своїх керуючих.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: