fbpx
Політика

Україна стане членом НАТО, – Парубій

У тому, що Україна стане членом НАТО, немає ніяких сумнівів. Про це на засіданні міжпарламентської ради Україна-НАТО заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Читайте: Україна повинна бути готова до активізації бойових дій з боку РФ, – Парубій

За його словами, в умовах російської агресії Україна вибудовує нову систему забезпечення національної безпеки, яка в майбутньому повинна спиратися, перш за все, на власні можливості. Разом з тим Україна потребує дієвих зовнішніх гарантій безпеки і всебічної допомоги з подолання зовнішньої агресії і російської пропаганди.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Андрій Парубій зазначив, що за час російської агресії значно зросла громадська підтримка курсу на членство України в НАТО. І сьогодні майже половина громадян країни підтримує вступ України в НАТО, що свідчить про фундаментальні зміни в свідомості українців за останні роки.

«Ми виходимо з того і ми стоїмо на тому, що чинним є рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про те, що Україна стане членом НАТО. Ми переконані, що це рішення буде реалізовано. Нехай з часом, але, без сумніву, Україна стане членом НАТО», – сказав Андрій Парубій.

Читайте також: