fbpx
Право

Верховна Рада прийняла закон «Про фінансову реструктуризацію»

Верховна Рада України підтримала ухвалення законопроекту №3555 «Про фінансову реструктуризацію». Як заявив заступник голови НБУ Владислав Рашкован, прийняття даного законопроекту – великий крок на шляху реформування фінансового сектора країни.  

«Створення добровільного механізму фінансової реструктуризації боргів підприємств прописано в меморандумі співпраці України з Міжнародним валютним фондом і є однією з цілей Комплексної програми розвитку фінансового сектора України до 2020 року. Тому ми стали на крок ближче до прискорення одужання економіки і вирішення питання проблемних кредитів в банківському секторі», – сказав він.  

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Як повідомляється, реструктуризація боргів дозволить вирішити питання великої кількості проблемних кредитів, ризиків банкрутства, а також припинення господарської діяльності підприємств, які відчувають тимчасові проблеми з ліквідністю, але мають можливість для відновлення здорової економічної діяльності.  

Відповідно до законопроекту, створюється надійний і ефективний механізм для неформального вирішення питання проблемних боргів між кредиторами і підприємствами. Процедура фінансової реструктуризації передбачає добровільну, а не обов’язкову участь підприємств і відбуватиметься на узгоджених усіма сторонами умовах.  

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Крім того, законопроект посилює роль арбітражу при вирішенні розбіжностей між учасниками реструктуризації.  

Читайте: Банківська система пережила складний період кризи, – Гонтарева

 Фото: media.novostimira.com

Читайте також: