Зміни до Конституції дозволяють Порошенку взяти під контроль адвокатуру, – Єгор Соболєв

Як стверджує народний депутат України від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв, президентські зміни до Конституції в частині правосуддя дозволяють главі держави фактично встановити контроль над всією адвокатурою. Зокрема, як пояснив політик, якщо раніше кожен громадянин мав право просити представляти його в суді як професійного адвоката, так і просто хорошого юриста, то тепер це право забирають.  

«Коли представник Порошенка Олексій Філатов прийшов переконувати «Самопоміч» голосувати за ці зміни в Конституцію, ми запитали:«А для чого Ви пропонуєте монополію адвокатури? Такого немає в жодній Конституції світу?». Олексій почав розповідати, що це з метою розвитку цієї професії, потрібно створити для неї умови, тощо. Я відразу сказав нашим, що це чергова пастка. У справжніх, непідконтрольних клептократами адвокатів просто заберуть свідоцтва. Раніше це не мало великого сенсу, так як вони могли прийти до суду захищати людей і без статусу адвоката. А тепер це заборонено всіма цими парламентаріями, які підтримали ідеї Порошенко», – написав Єгор Соболєв в Facebook.  

Related Post

За його словами, Петро Порошенко сьогодні має шанс зробити те, що не вдавалося ні Кучмі, ні Януковичу – тримати в кулаці і слідчих, і прокурорів, і суддів, і адвокатів.

  Фото: media.novostimira.com

Leave a Comment