fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 9 червня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 9 червня 2016 року.

МЗС України прокоментував можливе скасування санкцій проти Росії

МЗС України відреагував на рішення сенату Франції поступово пом’якшувати санкції проти РФ. Українське відомство вважає, що така поведінка "говорить про недостатнє усвідомлення сенаторами глибини порушення Росією міжнародного права".

У Львові відбулися сутички між активістами і правоохоронцями

У Львові відбулися масові зіткнення біля будівлі міської ради. Як повідомляють в прес-службі Західного територіального управління Нацгвардії України, легкі тілесні ушкодження отримали кілька бійців Нацгвардії.

Ізраїль відмовив палестинцям у в’їзді в країну на Рамадан  

Ізраїль тимчасово призупинив дію в’їзних документів, що були видані 83 тисячам палестинських арабів Іудеї і Самарії, які бажають відвідати країну на період місяця Рамадан. Зокрема, в’їзд в країну заборонений жителям сектора Гази.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Марш рівності в Києві охоронятимуть 6 тисяч правоохоронців, – Хатія Деканоїдзе

Інформація про масову відмову поліцейських забезпечувати порядок під час Маршу рівності, який пройде в столиці 12 червня, не відповідає дійсності. Про це під час брифінгу повідомила глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе.

Тариф на теплоенергію з 1 липня складе 1043 грн/Гкал, – НКРЕКП

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг встановила середньозважений тариф на теплову енергію для потреб населення з 1 липня. За інформацією НКРЕКУ, пропонований для встановлення з 1 липня 2016 р середньозважений тариф на теплову енергію для потреб населення складе 1043 грн / Гкал.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"Ісламська держава" готує удар по єгипетським пірамідам  

Бойовики "Ісламської держави" пообіцяли нанести удар по піраміді Гізи в Єгипті. Про це вони повідомили в черговому відеозверненні.

Сенат Франції підтримав пом’якшення санкцій проти Росії  

Верхня палата парламенту Франції виступила за поступове та поетапне скасування санкцій проти Росії. Резолюцію про це підтримали 302 з 318 членів сенату. Рішення сенату Франції носить лише рекомендаційний характер і не є обов’язковим до виконання урядом. 

Читайте також: