fbpx
Право

Аеропорт «Бориспіль» можуть перейменувати в аеропорт імені Казимира Малевича

Київська міська адміністрація ініціювала присвоєння міжнародному аеропорту "Бориспіль" імені художника Казимира Малевича, а аеропорту "Жуляни" – Ігоря Сікорського. Про це під час круглого столу на тему: "Казимир Малевич: український вимір і глобальний погляд" повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков, передає кореспондент УНН.   

"Для того, щоб зняти, скажімо так, "спокусу" і конкуренцію після наради про перейменування аеропортів "Бориспіль" і "Жуляни", я зателефонував Віталію Кличку … І він сказав Сікорський в "Жулянах" це однозначно. І дав мені доручення про перейменування аеропорту "Жуляни" на честь пана Сікорського. Так сталося, що я є головою комісії з найменувань, і 6 числа було засідання цієї комісії, до порядку денного включили це питання", – повідомив Олексій Резніков.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Він також зазначив, що колектив аеропорту "Жуляни" теж підтримав цю ініціативу. Тепер два місяці триватиме процедура обговорення і через два місяці буде повторне рішення трудового колективу. І проект буде внесений до КМДА для прийняття приблизно у вересні.

"Тому всім бажаючим конкурувати щодо перейменування аеропорту "Бориспіль" і "Жуляни" пропоную забути. Аеропорт "Жуляни" буде Сікорський, а "Бориспіль" – Малевич. Це наша переконлива позиція", – додав О.Резніков.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Заступник голови КМДА зазначив, що присвоєння аеропорту "Бориспіль" імені Казимира Малевича допоможе в розвитку міжнародного туризму.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: