fbpx
Економіка

Кабмін збільшив фінансування закупівлі шкільних автобусів

Кабмін підтримав ініціативу Міністерства освіти і науки України, збільшивши фінансування придбання шкільних автобусів для сільських територій. Як повідомляє прес-служба уряду, в цьому році буде збільшена частка державного співфінансування з 50 до 70% для місцевих громад, які не мають відповідних надходжень до місцевих бюджетів.

«Нова пропорція спільної закупівлі виглядає так: не більше 70% коштів виділяє держбюджет і не менше 30% – місцеві бюджети. Якщо ж органи місцевого самоврядування будуть зволікати із закупівлею шкільних автобусів, які потрібні учням на початку навчального року – їхні кошти будуть перерозподілені на користь тих органів місцевого самоврядування, які готові закуповувати автобуси і витрачати на це кошти з власних бюджетів», – заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Відзначимо, з початком бойових дій на сході України багато сільських громад пожертвували шкільні автобуси для українських воїнів. Тепер школярам з віддалених районів часто доводиться добиратися до навчального закладу самостійно.

Читайте також: