fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 8 червня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 8 червня 2016 року.

"Київенерго" погрожує припинити свою діяльність

"Київенерго" погрожує через два тижні припинити свою діяльність через арешт рахунків компанії. Про це йдеться в заяві на сайті підприємства. У "Київенерго" зазначають, що після закінчення аварійного запасу матеріалів та запчастин (а їх вистачить максимум на два тижні) можуть бути зупинені роботи по ліквідації пошкоджень, підготовки теплового і електричного господарства столиці до опалювального сезону.

Аеропорт "Київ" отримає нове ім’я

Міжнародний аеропорт "Київ", який в народі відомий також як "Жуляни" може отримати нове ім’я. Його пропонують перейменувати на честь відомого українського авіаконструктора Ігоря Сікорського.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

НБУ дозволив обмінникам змінювати курси валют протягом дня

Національний банк України дозволив пунктам обміну змінювати курси валют протягом дня. Про це йдеться в постанові №341 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", опублікованому на сайті регулятора.

В Європарламенті запрацювала комісія з питань "панамських документів"

Європарламент створив слідчу комісію, яка буде займатися розслідуванням справи про "панамські документи". Група повинна встановити, чи не порушили законодавство ЄС особи, зазначені в документах.

Україна увійшла до списку найбільш небезпечних країн світу

Україна зайняла місце в десятці найнебезпечніших країн світу в рейтингу організації Vision of Humanity під назвою Global Peace Index. Найнебезпечнішою країною планети визнана Сирія, на другому і третьому місцях – Південний Судан і Ірак. У першій десятці також Афганістан, Пакистан і Україна.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Партію Медведчука "Український вибір" перевірять на причетність до сепаратизму

Служба безпеки України почала перевірку політичної сили "Український вибір" Віктора Медведчука на причетність до сепаратизму.

В ЄС заборонили ув’язнювати біженців

Згідно з постановою суду Європейського Союзу в Люксембурзі, біженці, які незаконно в’їжджають з однієї європейської держави в іншу, не можуть бути поміщені під варту. Відносно таких громадян відповідні інстанції повинні прийняти рішення про депортацію в країну їх походження.

Читайте також: