fbpx
Політика

Гострої необхідності в черговому транші МВФ сьогодні немає, – депутат

Як вважає народний депутат України від фракції «БПП» Руслан Демчак, на сьогоднішній день в України немає гострої необхідності в черговому транші Міжнародного валютного фонду.  

«Зараз у нас немає гострої необхідності перекривати фінансові розриви або стабілізувати курс національної валюти», – сказав він.  

У той же час, депутат визнає, що 1,7 мільярда доларів, передбачених третім траншем, зайвими не будуть. При цьому він зазначив, що чим довше Україна не бере ці гроші, тим менший відсоток платить.  

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Дуже добре, що тривалий час ми за рахунок бюджетних надходжень змогли утримувати фінансову ситуацію в країні. Нам не потрібно було використовувати цей резерв, який пропонував Міжнародний валютний фонд. На мою думку, затримка з отриманням траншу пов’язана була з уповільненням виконання плану МВФ. Не всі законопроекти з пакету МВФ були розглянуті. Фонд не вимагає від нас прийняття цих законів – вони повинні допомогти країні повернути взяті у Фонду кошти», – зазначив Руслан Демчак.

Читайте також: