fbpx
Політика

Міграційна криза може відстрочити безвізовий режим для України

Перший заступник спікера Верховної Ради України Ірина Геращенко звернула увагу на те, що Україна вже вийшла на фінішну пряму на шляху до безвізового режиму з Європейським Союзом. За її словами, залишилося лише два пункти, які повинна виконати європейська сторона.  

«По-перше, призначити дату дебатів в Європейському парламенті про надання згоди на безвізовий режим з Україною. Після дебатів має відбутися засідання Ради ЄС, де буде прийнятий відповідний термін запровадження безвізового режиму. Для України зараз дуже важлива дата дебатів. Буде це в середині липня або вже у вересні», – розповіла вона.  

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

У той же час, як зазначила Ірина Геращенко, Україна може стати заручником ситуації в умовах міграційної кризи, яку переживає Європа. Зокрема, міграційна криза може привести до того, що введення безвізового режиму для України буде відстрочено.  

«Ми наполягаємо на тому, що виконали всі умови, і тепер свої обіцянки повинні виконати в ЄС. Всі українські політики повинні об’єднатися, щоб якомога швидше євроінтеграційні процеси втілилися в життя», – сказала політик.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Читайте: ЄС призупинив процес надання безвізового режиму Грузії

Читайте також: