fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за тиждень (30 травня – 6 червня 2016 року)

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за тиждень (30 травня – 6 червня 2016 року).

Хакер розіграв шанувальників новиною про смерть Джека Блека

Інформація про смерть відомого актора і музиканта Джека Блека виявилася фейковою. Як з’ясувалося, аккаунт групи Tenacious D в Twitter зламав хакер під ніком Ruthless. Він же розмістив на сторінці шокуюче повідомлення про смерть знаменитості. Лише через декілька годин Ruthless на тій же сторінці зізнався у своєму гріху, повідомивши, що всього лише пожартував.

Помер легендарний боксер Мухаммед Алі

Легендарний боксер Мухаммед Алі помер на 75-му році життя в місті Фенікс американського штату Арізона.

Україна впевнено обіграла Албанію в рамках підготовки до Євро-2016

Збірна України зіграла останній матч перед Євро-2016. Команді Михайла Фоменка протистояла Албанія, яка була побита з рахунком 3:1. За Україну голи забили Степаненко, Ярмоленко і Коноплянка.

Процес зниження акцизів на імпорт використаних автомобілів заморожено  

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Як стало відомо, у Верховній Раді було зареєстровано постанову, якою пропонується скасувати прийняття законопроекту про зміни до Податкового кодексу, які передбачають зниження акцизів на імпорт вживаних автомобілів. Автором відповідної постанови виступив народний депутат Дмитро Святаш, який пов’язаний з корпорацією Автоінвестстрой. 

Названа офіційна причина смерті Прінса

Поліція назвала причину смерті американського співака Прінса. Як заявили в правоохоронних органах, артист помер від передозування опіоідами. Раніше повідомлялося, що в організмі Прінса, який помер в квітні, експертиза виявила сильнодіюче знеболювальне Percocet.

Рада підтримала скасування оподаткування пенсій  

Верховна Рада України підтримала ідею скасувати оподаткування пенсій для працюючих і для непрацюючих пенсіонерів. За законопроект (№4245) про внесення змін до Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування пенсій проголосувало 274 народних депутата.

Німецький парламент визнав геноцид вірмен

У Німеччині визнали дії Османської імперії щодо вірмен в 1915 році геноцидом. Відповідна резолюція була прийнята Бундестагом (німецький парламент). Наскільки відомо, проти відповідного рішення проголосував лише один з депутатів. Ще один утримався від голосування.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Рада залишила в силі рішення про перейменування Дніпропетровська

Верховна Рада не змінила рішення про перейменування Дніпропетровська і ще шести міст України. Постанова про скасування рішення Ради перейменувати Дніпропетровськ у Дніпро підтримали лише 18 народних обранців.

Офіційно: Фонсека очолив "Шахтар"  

На сайті донецького «Шахтаря» з’явилася інформація про підписання контракту з Паулу Фонсекою. Угода українського клубу і португальського фахівця розрахована на два роки.

Фоменко назвав імена футболістів, які не поїдуть на Євро-2016

Наставник збірної України Михайло Фоменко назвав імена футболістів, які залишилися поза заявкою на Євро-2016. Так, розташування збірної покинуть Олег Гусєв, Микита Каменюка, Євген Шахов, Артем Кравець, Іван Петряк і Максим Малишев.

Читайте також: